Certamens
     
   
 
Curtmetratges
  Premiats  
  Accesibles on-line  
  Relació de totes les obres accesibles on-line
 
       
     
 
 • Premis TIRANT
 • Festival Internacional de Cine Solidario
 • Premis Albatros/Babel, cinema de curtmetratge
 • Festival vídeo amateur i guions de Quart de Poblet
 • Festival de cortometrajes Radio City Valencia
 • Mostra de Curtmetratges de Sagunt
 • Festival de curtmetratges de Vila-real. Cineculpable 2003
 • Festival Internacional de Cine Independiente de Elche
 • Mínima. 1/2 Mostra vídeo curtmetratges
 
     
   
 
 
 

VI Setmana de vídeo amateur de Castelló

 
 
 

Curtmetratges Premiats

 • 1er premi
  "La ley de la Taiga"
  de Diego José González Taboada
 • 2n premi
  "¿ Por qué no tiene novia Iñigo Martín ?"
  de Rubén Ontiveros Martín
 • 3er premi
  "M.San Juan, pintando pájaros"
  de Gabriel Ochoa Peris
 • premi del públic
  "Correos corridos"
  de Lolo, Monty, Raúl, Henry, Paula i Ana

< Veure els curtmetratges on-line >


La Setmana del Vídeo Amateur de Castelló presenta 24 curts metratges i ret homenatge al realitzador basc Ivan Zulueta

La Universitat Jaume I torna enguany a impulsar el vídeo amateur amb el seu certamen anual que es celebra el pròxim mes de maig. Del 7 al 10 de maig es projectaran el 24 curs seleccionats per participar en aquesta VI Setmana del Vídeo Amateur de Castelló que opten a tres premis de 75.000, 50.000 y 25.000 pessetes, a més d'un premi sense dotació econòmica votat pel públic. Gairebé el 50 per cent dels seleccionats han estat realitzats per joves valencians. En aquesta edició, la Universitat Jaume I havia rebut al voltant de mig centenar d'obres que optaven a participar en les exposicions.

L'edició d'aquests curs vol a més aprofitar per homenatjar al realitzador basc Ivan Zulueta, considerat com una decisiva figura del cinema espanyol. El dies 8 y 9 de maig es projectaran dos programes de curts realitzats per Zulueta en els anys 70. A més, del 7 al 10 de maig es desenvoluparà a la Galeria Octubre una exposició de cartells cinematogràfics dissenyats per Ivan Zulueta, on s'exposen cartells de la seua mítica pel·lícula Arrebato (1979) i d'altres dissenyats per a Pedro Almodovar o les seues revisions de clàssics com Buñuel.

Dins de les projeccions amateurs, que es desenvoluparan les vesprades a les 18 hores a la Sala d'actes del Campus de Borriol de l'UJI, s'inclouen tres curts realitzats per l'alumnat que ha participar en el Taller de Vídeo organitzat per l'Aula de Cinema de la Universitat Jaume I. El director del Taller de Vídeo ha sigut Vicent Monsonis-Monso i a les sessions s'ha treballat la comunicació audiovisual en un taller de guió i un taller de producció desenvolupat en el curs 2000-2001.

Tres produccions són impulsades per joves de Castelló, entre d'elles, el participant més joves de la Setmana de Vídeo, Marcos García, de 12 anys, que presentarà el curt Dos Mundos. Marc Martí (Vall d'Uixó) i Mike Gómez també projectaran les seues obres.

El tema principal que centren els curts metratges és l'humor que predomina per primera vegada sobre la sang i la violència que era tractada en edicions anteriors. A més d'aquests canvi en els temes, també assenyalen els organitzadors un canvi radical en el suport de realització dels vídeos rebuts. L'era digital hi es i els joves amateurs opten per filmar les seues noves obres en DV o miniDV, la qual cosa significa més qualitat d'imatge, so i post-producció.

El jurat de la VI Setmana de Vídeo Amateur de Castelló, patrocinada per la Fundació Caixa Castelló-Bancaixa, està format per Manuel Lechón (coordinador de la Mostra de Curs del FIB, crític de cinema en Plus.es i autor del llibre La sala oscura); Javier Marzal (professor de l'Àrea de Comunicació Audiovisual i Publicitat de l'UJI) i Sebastián López (cinèfil).

(Més informació sobre Iván Zulueta).

 
© Universitat Jaume I, 2003
( l'Aiffa )